Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Iskolanyitogató foglalkozás a Kodály Zoltán Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 24.

Image2015. november 24-én, kedden 17.00 órától játékos „Iskolanyitogató” foglalkozásra várják a leendő első osztályosokat és szüleiket a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában (Székesfehérvár, Béke tér 4.). A jövő keddi eseményre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a tanító nénik.

Tovább...
 
Útravalók a Bibliából Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 24.

Könyajánló: Útravalók a Bibliából / A legkedvesebb Bibliai történetek

Tovább...
 
Megújult a Ciszterci Gimnázium könyvtára Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. november 23.

ImageÜnnepélyes keretek között adták át a Ciszterci Szent István Gimnázium felújított könyvtárát. A megszépült közösségi térben olyan értékes programokat szervezhetnek, amelyek méltóak a Ciszterci Rend keresztény szellemiségéhez, s egyben modern hátteret nyújtanak a gyermekek kulturális programjaihoz, illetve oktatásához.

Tovább...
 
Pesovár Ferenc emléktáblája is bekerült a Székesfehérvári Múzeumi Panteonba Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2015. november 23.
Újabb domborművel gazdagodott a Székesfehérvári Múzeumi Panteon. Pesovár Ferenc néprajzkutató emléktábláját szombaton délelőtt avatták fel. A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületének falán őrzi az alkotás az egykori kolléga emlékét, munkásságából pedig egy kamarakiállításon kapnak ízelítőt az érdeklődők.
Tovább...
 
Babakiállítás és vásár Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 20.

Image

Babakiállítás és –vásárt rendeznek a fehérvárcsurgói Kályi Kastélyban november 20-22 között. A tárlat megnyitását követően pedig egy komolyzenei koncertre is sor kerül.
Tovább...
 
Farkas Ferenc tiszteletére adnak hangversenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 20.

Image

Újabb felejthetetlen muzikális kalandozásra invitálják a zeneszerető székesfehérvári közönséget 2015. november 20-án, pénteken. A Hermann László Kamarazenekar a Kossuth-díjas zeneszerző, Farkas Ferenc születésének 110. évfordulója alkalmából nagyszabású hangversenyt ad a Csók István Képtárban. A pénteken este 18.30 órakor kezdődő eseményre ingyenes a belépés, amelyre sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.
Tovább...
 
Hétvégi programkavalkád a Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 20.
Színes programokkal várja az érdeklődőket hétvégén a Szent István király Múzeum. Natúrkozmetikumokat készítenek a Patikusinas szakkörön, I. világháborús kiállítást nyitnak meg, hangversenyt ad a Hermann László Kamarazenekar, felavatják Pesovár Ferenc néprajzkutató emléktábláját, papírcsodákat hajtogatnak az első adventi foglalkozáson, vasárnap este pedig az Authentic Quartet ad koncertet.
Tovább...
 
Megénekeltük a százéves Csárdáskirálynőt Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2015. november 18.

Image

Idén egy évszázada annak, hogy hatalmas sikerrel mutatták be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. Az 1915-ös premier helyszínén, Bécsben, ötszázharminchárom estén át játszották az előadást, majd végigsöpört a mű egész Európán: az I. világháború ellenére bemutatták Svédországtól kezdve Lengyelországon át Olasz- és Oroszországban is. Az elmúlt száz évben a világ majdnem minden pontján felcsendültek már színházban, koncerten, tévében vagy rádióban a mindenki számára ismert melódiák.
Tovább...
 
Legyél te is párizsi nő! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 18.

Image

Könyvajánló: Anne Berest - Audrey Diwan - Caroline de Maigret - Sophie Mas: Legyél te is párizsi nő!
Tovább...
 
Kurt Tepperwein: Lelkünk üzenete Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 17.

Image

Könyvajánló: Kurt Tepperwein: Lelkünk üzenete / Hogyan szabaduljunk meg negatív érzelmeinktől?
Tovább...
 
Százéves a CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 17.

Image

Idén száz éve annak, hogy hatalmas sikerrel mutatták be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. Az 1915-ös premier helyszínén, Bécsben, ötszázharminchárom estén át játszották az előadást, majd végigsöpört a mű egész Európán: az I. világháború ellenére bemutatták Svédországtól kezdve Lengyelországon át Olasz- és Oroszországban is. Az elmúlt száz évben a világ majdnem minden pontján felcsendültek már színházban, koncerten, tévében vagy rádióban a népszerű melódiák: Hajmási Péter, Hajmási Pál; Te rongyos élet; A lányok, a lányok…
Tovább...
 
<< Első < Előző 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3631 - 3641 / 6188